Zeytinyağında Bezelyeli Enginar

 

Malzemeler;

3 çorba k zeytinyağı 

1 su b bezelye,haşlanmış

2 orta boy havuç, küp doğranmış

3 orta boy patates, küp  doğranmış

4 enginar, soyulmuş ve limonlu suda bekletilmiş

1 tatlı k tuz

1/2 tatlı k karabiber, taze çekilmiş

1 tatlı k toz şeker

1/2 su bardağı sıcak su

2 çorba k maydanoz ve dereotu, ince kıyılmış

Hazırlanışı

1- Zeytinyağını tencerede ısıtın. Karabiber, bezelye, havuç ve patatesi ilave edip birkaç dakika orta yüksek ateşte çevirin. 

2- Enginarları ,toz şekeri ve tuzu ilave edin ve 1-2 dk daha sote edin. 

3- Ateşi düşük hale getirin, tencerenin kapağını kapayarak 15- 20 dk pişirin. Zaman zaman kontrol ederek gerekirse çok az miktarda sıcak su ekleyin.

4- Sebzeler piştikten sonra, maydanoz ve dereotu karışım ile süsleyin ve ılık veya soğuk servis yapın. 

Yorumunuzu bırakın
Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum bırakabilir.
Yorumlar
31.01.2022 11:40
harika!
Kategoriler
Blog Arşivi