'Erken hasattan olgunlaşmaya uzanan süreçteki zeytinlerin doğal ürünü'
Hasat harmanı; zeytin aromasının genç ve olgun karakterlerini beraberce yoğun değil ama geniş bir yelpazede taşıyan, yakıcılığı balanslı, çok gayeli popüler bir yağ
Yarı olgunlaşmış zeytinler tüm yağlarımızda olduğu gibi özenle ve toprağa düşmeden hasat edilir. Soğuk sıkım işlemiyle elde edilen ekstra natürel zeytinyağı kalitesini, zedelenmeden hasat edilmesi ve minimum bekleme süresiyle işleme tabi tutulmasına borçlu.
Sonuçta en fazla %0.8 asidite ve 20 meqO2/kg peroksit ve 180 mg/kg Vit E düzeyi olan, özel harman ortaya çıkar. SIENA Belediyesi Tadım Komisyonu tarafından, tatlı, hafif meyve tadında yorumuyla değerlendirilmiştir.