'Olgun zeytinlerden elde edilmiş, zeytinyağından başka yağ yemem diyenlere'
Ağızda hafif yağlama hissi bırakan zeytinyağın klasik koku lezzet ve davranış karakteriyle anneannemizin yağı gibi yağdır.
Olgunlaşmış zeytinlerin hasat edilmesiyle ortaya çıkan organoleptik karakteri gibi kimyasal değerleriyle de klasik yağ grubundadır. Özellikle zeytinyağlı yemekler ve balık/ sebze kızartmaları için önerdiğimiz genelde yemeklik amaçlı yağımızdır.
İlk çöktürme işleminden sonra filtre edilip, paslanmaz çelik depolarda muhafaza edilir. Asiditesi en fazla %2 peroksit düzeyi 20 meqO2/kg'den düşüktür. Bu yağ ile yemekleriniz lezzetli ama daha az kalori ihtiva edecektir, çünkü güçlü yağlama yeteneği size daha az yağ kullanarak daha lezzetli yemek yapma imkanı verecektir...